donderdag 28 juni 2012

Bezoek aan OogstGOED


De voorlaatste schooldag gingen we op bezoek bij boer Rony, papa van Seppe    ( lgIII ) en Warre ( lgIV ). Twee jaar geleden was Rony de dagelijkse files naar Brussel een beetje beu en hij richtte OogstGOED op.
OogstGOED is een zelfoogstboerderij waar leden aan het begin van het jaar een oogstaandeel kopen en hiervoor in de plaats het hele jaar door zelf groenten, fruit en kruiden op het veld komen plukken voor eigen dagelijks gebruik.

We verdeelden ons in vier groepjes. Boer Rony gaf iets meer uitleg over wat er allemaal te zien is op het veld. De kinderen mochten ook eens op de oude tractor zitten. Roland (papa van Rune) zocht samen met de kinderen naar de namen van de groenten en fruit. Meester Bill vertelde iets meer over kruiden en bij meester Nico berekenden we de omtrek en oppervlakte van het veld. We konden op het eind zelf aan boer Rony vertellen wat de kostprijs van de afsluiting was.

Het laatste half uurtje staken we zelf de handen uit de mouwen. We schoffelden onkruid, vervoerden schors en proefden natuurlijk ook van de lekkere aardbeien.

                          Klik hier voor meer foto's!
Boer Rony, Roland en Bill, bedankt voor de leuke voormiddag! 

Meer uitleg kan je vinden op www.oogstgoed.be.